Man met VR bril

VR beroepenoriëntatie

Werk zoeken en starten op een nieuwe werkplek is best spannend. Want alles is nieuw: nieuwe mensen, nieuwe omgeving en nieuwe manieren van werken. En hoe weet je eigenlijk vooraf welke baan bij je past? VR beroepenoriëntatie helpt hierbij.

  • Virtual Reality
  • VR beroepenoriëntatie

Hoe werkt VR beroepenoriëntatie

Een VR-bril zet je op je hoofd, net zoals een normale bril. Als je door de bril kijkt, zie je een 3D-video van een werkplek. Ondertussen hoor je iemand die vertelt over het bedrijf en de werkzaamheden.  Met de bril kun je alle kanten op kijken. Je ziet de omgeving om je heen en je ziet mensen bewegen alsof je er zelf echt bij bent. Zo krijgen kandidaten op een laagdrempelige manier een beeld van een beroep. Door de inzet van de VR beroepenoriëntatie hoeven kandidaten geen bezoek te brengen aan verschillende bedrijven en kunnen ze in een korte tijd meerdere beroepen bekijken. Dat neemt een stuk spanning weg.

Inzet VR beroepenoriëntatie

De VR brillen worden gebruikt om werkzoekenden kennis te laten maken met beroepen en bedrijven. Door de inzet van de VR beroepenoriëntatie hoeven kandidaten geen bezoek te brengen aan verschillende bedrijven en kunnen ze in een korte tijd meerdere beroepen bekijken. Dat neemt een stuk spanning weg. Ook worden de brillen ingezet bij banenmarkten en voorlichtingen op bijvoorbeeld Pro VSO scholen.

Word TINT partner